Liana Potila CV - CV (English) -
Linkit - Yhteystiedot - English
PääsivuLuotain

Liana Potila

'Dance because you are beautifull - Let His shine be seen in you'

Olen Turun saaristossa Jumon saarella sijaitsevassa hengellisessä ArtsFamily yhteisössä asuva ja työskentelevä kristitty tanssitaiteilija ja muusikko. Taiteellisen työni perusta on Jumalassa. Seuraan Jeesusta.

 

Archaeology of Dance, Body and Presence

Viimeiset kymmenen vuotta olen tehnyt työtä buto-tanssin, nykytanssin ja teatterin parissa yhteistyössä monialaisten taiteilijoiden kanssa. Tanssitaiteilijana tärkeäksi koen tutkivan lähestymistavan suhteessa kehollisuuteen. Praktiikkani Archaeology of Dance, Body and Presence on jatkumoa monen vuoden tutkimukselliselle taipaleelle buto-tanssin sekä erilaisten improvisaatioon pohjautuvien lähestypistapojen parissa.

 

Koulutustausta

Opiskelin nykyteatteria Englannissa Rose Bruford College (https://www.bruford.ac.uk/courses/european-theatre-arts-ba-hons/) koulussa. Pääpaino oli työryhmälähtöisissä lähestymistavoissa sekä visuaalisessa näyttämöllisessä ilmaisussa. Opintoja myös nukke ja esine-teatteri puolella Instutute Del Teatro (http://www.institutdelteatre.cat/) korkeakoulussa Barcelonassa. Täydennyskoulutusta Teatterikorkeakoulussa (http://www.uniarts.fi/) fyysisen teatterityön koulutusohjelmassa. Ja lopulta opiskelin myös kuvataidetta Limingan Taidekoulussa. (http://www.limingantaidekoulu.fi/)

 

Buto, nykytanssi, teatteri

Valmistuttuani ja työskenneltyäni vuoden näyttelijänä maakuntateatterissa päädyin opiskelemaan buto-tanssia Ken Main (http://www.kenmaibutoh.com/en/) opissa vuonna 2006. Buton viitoittama tie jatkui Grigory Glazunovin ja Natalia Zhestovskajan (http://www.artbereg.ru/projects/20/65/354/?lang=eng) opissa ja yhteistyökumppanina. Vuosien varrella olen opiskellut butoa eri opettajien vetämissä työpajoissa Suomessa, Pietarissa, Venäjällä ja Israelissa.

Lisäksi olen täydentänyt osaamistani nykytanssin, klovnerian, fyysisen teatterin, performanssitaiteen ja esitystaiteen kursseilla ja yhteistyöprojekteissa Englannissa, Venäjällä, Tsekeissä, Suomessa ja Israelissa.